Dinàmiques de cohesió a Primària

Aquest segon trimestre hem dedicat diverses estonetes a tots els cursos d’Educació Primària per realitzar dinàmiques de grup que ens ajuden a cohesionar-nos, afavorir al sentiment de pertinença dins del grup i fomentar la resolució de conflictes.

A cicle inicial hem seguit coneixent més coses sobre els uns i els altres amb diferents dinàmiques. A 1r, a través de la dinàmica de “Les pàgines grogues” hem deixat constància dels “serveis” que podem oferir als companys i companyes amb allò que sabem fer millor, mentre que a 2n, amb la dinàmica de “La maleta” setmana rere setmana anem descobrint coses dels companys i companyes amb elements que els identifiquen i que són important per a ells i elles.

A cicle mitjà hem descobert els avantatges que tenim quan treballem en equip i la importància que té per millorar en els aprenentatges amb la dinàmica de “L’equip d’en Manel”. També hem seguit coneixent les nostres aficions i hem treballat l’autoestima i el sentiment de pertinença al grup per mitjà de la dinàmica “La nostra galàxia” en la qual cada alumne posava el seu nom a una estrella i els companys escriuen qualitats positives a les puntes.

A cicle superior estem treballant l’autoestima de diferents maneres. Una d’elles amb la dinàmica “Sóc” mitjançant la qual van anant explorant reptes i habilitats personals per tal d’anar endinsant-se en elles i coneixes millor. Per altra banda, a cinquè han inventat un nou recull de verbs a partir dels seus noms. Ells mateixos li han donat un significat particular.

 

2021-02-07T22:35:28+00:00 Primària|