BUTLLETÍ SETEMBRE 2022 CI PRIMÀRIA

 

Innovamat a Cicle Inicial.

Aquest nou curs, a cicle inicial, hem començat a fer un canvi quant a l’aprenentatge de les Matemàtiques i hem introduït la metodologia d’Innovamat. Tot i que els nens i nenes de 1r EP ja la coneixíem, estem descobrint elements nous que l’any passat encara no s’havien introduït. 

De la mà dels Bmath, uns personatges d’allò més divertits, vivim noves aventures i experimentem amb els conceptes matemàtics a través d’una proposta amb un enfocament competencial.

A l’aula ho treballem en tres blocs temàtics:

  • Laboratori de nombres: on treballem la numeració i el comptatge.
  • Aventures: a partir de diferents reptes treballem blocs de continguts, com ara: l’estadística i atzar, l’espai i forma i les mesures, relacions i canvis.
  • App: a partir de les noves tecnologies i de manera autoadaptativa per l’alumnat, revisem, reforcem i anem adquirint tot el que hem treballat a l’aula.

 

Dinàmiques de cohesió al parc de la Guineueta.

El passat 30 de setembre, els nens i nenes de Cicle Inicial, vam anar al Parc de la Guineueta per fer diverses dinàmiques de cohesió per tal de conèixer-nos millor i desenvolupar el sentiment de pertinença al grup.  

Allà vam jugar amb els companys i companyes a través de diverses propostes per a millorar la comunicació entre nosaltres i desenvolupar també habilitats per organitzar-nos i treballar en equip. Així, vam representar diverses lletres i nombres a terra fent servir el cos. Els gats amb botes (1r EP) vam construir una teranyina entre nosaltres que ens servirà per sostenir-nos com a grup i donar-nos forces mentre que els porquets (2n EP) han jugat a buscar i ajuntar cors dient-se coses boniques per parelles.

 

Ens marquem el camí cap a 2n i 3r.

Durant aquest primer mes, tant els nens i nenes de primer com els de segon, estem pensant quines habilitats i valors són importants per acabar el curs amb èxit i anar-nos acostant al següent. Els gats amb botes hem escrit al voltant del castell de 2n tot allò que creiem que necessita una nena o un nen per passar a 2n, mentre que els porquets ho hem escrit al voltant de la casa de maons de 3r.

Tots i totes estem ben convençuts que això que ens hem marcat és molt important, no només per establir els continguts que construïm a l’escola, sinó també per aprendre a ser bones persones. És per això que ens hem compromès a esforçar-nos per a aconseguir-ho.

A mesura que avanci el curs, mitjançant l’autoreflexió i la conversa en grup, els porquets i gats amb botes ens anirem acostant més o menys a la casa de maons de 3r i al castell de 2n segons si anem adquirint aquestes actituds o si cal millorar-les. Estem convençudes i convençuts que serà un repte, però que amb el nostre esforç i il·lusió, de ben segur, acabarem aconseguint-ho!

FOTOS
2022-10-05T13:27:54+00:00 CI Primària|