BUTLLETÍ NOVEMBRE 2022 SC ESO

 

Iniciamos el club de literatura

Club de literatura

Nuestra primera sesión del club de literatura fue dedicada al realismo mágico. 

En esta, intentamos comprender sus fundamentos y características. Con la finalidad de facilitar esta tarea, se nos propuso la lectura del cuento Solo vine a hablar por teléfono, escrito por el influyente autor colombiano Gabriel García Márquez. 

Y, para reflejar todo lo aprendido, tuvimos que escribir un relato de realidad mágica.

Aquí tenéis algunos testimonios y algunas creaciones individuales

 

Sortida a la Colònia Vidal

El dimecres 2 de novembre, els alumnes de 3r i 4t de l’ESO vam anar a visitar la Colònia Vidal.

Per començar la sortida vam anar cap a l’espai de la fàbrica, on vam poder observar la sirena dels canvis de torn, el riu (el qual li donava energia hidràulica a la fàbrica), i vam passar a veure la màquina de vapor, la qual era substituent a l’energia hidràulica (si no es podria aprofitar s’utilitzava el carbó).

Després vam passar a veure on es feia principalment el cotó, vam veure tots els processos pèls els quals havien de passar el cotó comprimit arribat de Malta.

Un cop vam veure el funcionament vam passar a veure tota la zona rural, on van veure biblioteques, escoles, casals i fins i tot les dutxes.

Va ser una sortida molt interessant i entretinguda, ja que vam poder interactuar amb les coses ens va agradar, a més vam aprendre com era la vida fa uns quants anys i de forma divertida. En general ens va agradar molt.

Aquesta notícia ha estat redactada per l’Ainhoa Fernández i l’Emma Sanz.

 

La Marató de TV3

El divendres 18 va vindre una noia que treballava per TV3 a explicar-nos la Marató d’aquest any, ens va explicar que tracta sobre la salut cardiovascular.

Ens va ensenyar un vídeo amb exemples que podien passar. Després ens va explicar que podíem fer si estiguéssim a aquella situació, i ens va ensenyar un vídeo de com reanimar a algú que li ha donat un infart. 

Sincerament, ens va semblar molt interessant, i ens va agradar molt, sobretot la manera que la noia va explicar tot, va ser molt fàcil d’entendre i va ser una experiència molt interessant i agradable.

Aquesta notícia ha estat redactada per la María Blanco i l’Andrea González de 3r d’ESO.

 

FOTOS
2022-11-30T13:41:59+00:00 SC SECUNDÀRIA|