BUTLLETÍ NOVEMBRE 2022 INFANTIL

 

Els Racons de Colors a infantil!

A infantil el joc i l’experimentació juga un paper molt important en el desenvolupament dels infants. També trobem molt interessant fer aquests aprenentatges no només amb el grup d’iguals, sinó també amb altres edats. Per aquest motiu els “Racons de Colors” els fem mesclant alumnat d’I3, I4 i I5. 

Tenim 4 racons diferents; el de joc simbòlic, el de l’artista, el d’experimentació i el de construccions.

Cada setmana, el nen/a escull a quin racó vol anar, fent una roda mensual, que ens permet que passin per a totes les opcions. Les propostes les anem canviant mes a mes, per tal d’anar treballant tots els racons amb diversitat de possibilitats.

 

Hem anat a Can Ribas!

Els patufets i patufetes, les caputxetes i les cabretes hem anat a passar el dia fora, per primer cop aquest curs. Hem tingut l’oportunitat d’anar a una casa de colònies que ens agrada molt, “Can Ribas”. Només arribar ens han rebut els monitors i monitores que han estat tot el dia amb nosaltres i ens han ensenyat un munt de coses; hem fet panellets, hem conegut la Castanyera, hem descobert el bosc de la casa… i tot això jugant junts i juntes. Això d’anar amb autocar és una emoció molt forta, ens ha encantat.

Amb ganes de saber ja on serà la propera sortida de tot el dia!

 

Les nostres emocions!

L’educació emocional és molt important i per aquest motiu cal treballar-la, tant a casa com a l’escola, ja que ens ajuda a créixer íntegrament. També ens ajuda a percebre la realitat d’una determinada manera, a relacionar- nos… 

Totes les emocions que sentim són diferents, per això cal prendre a regular- les, depenent de què sentim que ens passa amb cada emoció. 

Els contes són un gran recurs per parlar de les emocions i dels sentiments. A partir de la lectura d’un conte poden sorgir converses molt enriquidores entre els nens i nenes; interpretant com se senten els personatges, què els ha passat, com han actuat, què hem après…

Durant aquest trimestre, estem treballant el “Monstre Rosa”; ens ha ensenyat com cadascú dels seus amics monstres és diferent i com el respecte a la diversitat ens enriqueix i podem aprendre totes juntes. També hem compartit experiències i emocions amb els iguals. Estem aprenent a; expressar-nos lliurement mitjançant la música o el ioga, a respectar el nostre entorn més proper i quines accions poder fer per millorar, a saber dir que quan no ens ve de gust fer un petó o abraçada, a comunicar- nos, a demanar ajuda…

Sabem que tenim moltes coses per anar aprenent en aquest camí, així que de mica en mica anirem enriquint-nos entre totes i tots!

 

FOTOS
2022-11-30T13:26:10+00:00 Infantil, INFANTIL|