BUTLLETÍ NOVEMBRE 2022 CS PRIMÀRIA

 

El català com a aprenentatge transversal

A l’etapa de primària anem treballant a poc a poc i amb deteniment la llengua que ens uneix a l’àmbit escolar i que també ens uneix i ens unirà a molts altres àmbits de la societat a Catalunya i fora d’ella. A Cicle Superior es comença a aprofundir en la importància de tenir un discurs oral i escrit bé estructurat i coherent en català i ho fem de manera transversal a la majoria de matèries, d’aquesta manera estem integrant coneixement i llengua. Per exemple, quan treballem les matemàtiques resolent problemes i dubtes, plantejant-nos interrogants importants i formulant hipòtesis als itineraris o fins i tot transferint coneixement d’una llengua a una altra dins d’anglès, català o espanyol. Sens dubte, una societat rica en llengües, és una societat rica.

Visitem l’hort urbà “Can Valent”

El passat 24 de novembre, els aneguets i les aneguetes vam anar a visitar l’hort urbà “Can Valent”. Allà vam poder veure tot el que hem estat treballant al nostre itinerari d’aprenentatge, i resoldre alguns dubtes que teníem com per exemple, què és millor plantar a un hort petit, com en podem tenir cura, quines són les millors eines… Ara ja sí, que estem ben preparats i preparades per poder recuperar l’hort urbà de la nostra escola!

Les rutines del bon dia

Un dels moments més especials del nostre dia rere dia són els bons dies. Es un moment que aprofitem rebre’ns a l’aula, connectar ments i enganxar amb el dia. Les rutines juguen un paper fonamental a l’hora d’organitzar aquest moment. Els nens i nenes de Cicle Superior, de mica en mica, van interioritzant les tasques dins el bon dia, com ara: les rutines de treball on activem el llenguatge matemàtic, l’organització de l’agenda i el dia, reflexions al voltant de la temàtica que treballarem durant la setmana o el desenvolupament i posterior avaluació de les actituds i habilitats. Aquest és moment molt valorat per tots i totes!

FOTOS
2022-11-30T13:30:36+00:00 CS Primària|