BUTLLETÍ MARÇ 2022 PC SECUNDÀRIA

Representem mites


A l’assignatura de castellà, els alumnes de 1r hem representat alguns mites i llegendes. A continuació un dels grups us expliquem què vam fer i alguns companys compartim amb vosaltres què ens va semblar aquesta activitat: 

“Nosaltres vam representar el mite de La Capsa de Pandora i ens va agradar disfressar-nos de Zeus, Prometeu, Epimeteu i Pandora. També ens va agradar descobrir que avui dia el mite encara està viu i que, «obrir una capsa de Pandora» significa que una acció aparentment petita pot implicar conseqüències catastròfiques.”

“Em va semblar molt original i divertit. Tots vam passar una bona estona amb les nostres actuacions i veient les dels altres.”

“Va ser molt divertit, vam riure, però el que més em va agradar més a mi va ser veure una baralla per amor en un dels mites.”

Oral English


A mitjan febrer van venir a l’escola el Bryan i la Brianna, un noi i una noia dels Estats Units d’Amèrica. Des de llavors, l’alumnat de Cicle Superior de Primària i tota la Secundària, en petits grups de 4-5 alumnes, fem trobades de 10-12 minuts per practicar l’anglès. Fem jocs i parlem de molts temes diferents. No ens coneixen i el fet que no dominin gaire la nostra llengua, ens obliga a parlar tant sí com no en anglès. La setmana passada van finalitzar la seva estada a Barcelona i ara seguim el projecte amb la Karen, una noia també dels Estats Units.

Esperem que el nostre nivell d’anglès millori molt. De moment estem molt contents i tots esperem amb ganes que arribi el moment de sortir de classe per xerrar amb els voluntaris. 

Vernissatge poètic


La poesia és una bona manera d’explorar els nostres sentiments. Per això, els alumnes de 1r i 2n del club de literatura hem donat forma a algunes d’aquestes emocions tot creant poemes. A continuació us compartim fragments d’alguns d’ells perquè en pugueu gaudir:

El día en que decidiste marcharte,

quedé destrozado,

ya que, para mí,

fuiste siempre lo más preciado.

Juré reconocerte tan solo por el tacto,

incluso de cara al enfado,

mas ahora ciego,

no soy más que un esclavo.

(El día en que decidiste marcharte, de Stella Marcano)

El simple hecho de pensar

en tenerte a mi lado,

se convierte en el pensamiento

que inunda mi mente. 

Aún me cuesta comprender el hecho 

de que cada vez que pienso en ti

me imagino un mundo en el cual

el motivo de mi perfección

serías únicamente tú,

porque ante mis ojos

eres la persona más perfecta.

(Todo lo que me das tú, de Angelina Albán)

Miles de vidas que se cruzan,

instantes que la gente comparte,

sentimientos que se contagian,

cada uno a su manera, importante.

Instantes que se acompasan

mientras la vida pasa.

A nuestro ritmo, a nuestra manera,

pero compartiéndolos sin darnos cuenta.

(Vidas e instantes, de Daniela Fernández)

FOTOS
2022-04-07T10:15:10+00:00 BUTLLETÍ, ESO, PC SECUNDÀRIA|