BUTLLETÍ MAIG 2022 PC SECUNDÀRIA

Educació Física a l’Escola Pia Sarrià


 

El dia 5 de maig vam anar a l’escola Pia Sarrià per fer una jornada esportiva. L’alumnat de 1r i 2n vam jugar a pàdel, frisbee i touchball, vam fer slackline i escalada, i vam gaudir d’una estona a la piscina. Vam parar per esmorzar i després de la piscina vam dinar al jardí de l’escola. Després es va posar a ploure, però per sort vam poder jugar a futbol sala en un espai cobert. Per últim, vam agafar de nou l’autobús i, amb bastant de cansament però molt contents i contentes, vam tornar a l’escola.

Exposició sobre l’Antic Egipte per a famílies i visita al Museu Egipci de Barcelona


Museu Egipci

La sortida al Museu Egipci va constar de dues parts: la visita guiada al museu i el taller de momificació.
Per fer el taller vam anar a una mena de classe on vam completar un dossier i vam representar la cerimònia d’enterrament tal i com la feien els egipcis. Per fer-ho, vam haver d’embenar un ninot i després posar-li una sèrie d’amulets per protegir-lo. 

Pel que fa a la visita al museu, vam veure escultures, amulets, jeroglífics, sarcòfags, etc. El més impressionant que vam veure va ser una mòmia de veritat que encara tenia una mica de cabell i alguns ossos. 

Després de fer tot això vam sortir del museu i vam agafar el Metro per tornar a l’escola. Vam tenir sort perquè quan vam arribar ens van deixar anar al pati!

Exposició davant les famílies

El dia 4 de maig a la tarda vam convidar les famílies per explicar-los breument l’itinerari que havíem fet sobre Egipte i per ensenyar-los algunes de les nostres creacions, com ara els amulets, els jeroglífics, els sarcòfags, i les maquetes de piràmides i temples, entre d’altres.  

“La veritat és que em va semblar una gran experiència. Al principi estava una mica nerviosa, però després vaig tenir la sensació que era com una exposició normal. A més a més, els pares van ser molt amables amb nosaltres, ens van dir que ho havíem fet genial!”

“Em va semblar molt bé tot. Sincerament, és un dels itineraris que més m’ha agradat perquè crec que tot aquest tema d’Egipte és molt interessant. La meva mare, que va anar a l’exhibició, va dir que ho vam fer molt bé tots i que les maquetes estaven molt elaborades.”

“A mi em va agradar explicar a la família el que sabíem, ja que és un tema molt interessant i m’agrada que els altres també aprenguin una mica al respecte. Aquell dia vaig estar una mica nerviosa perquè no sabia quants familiars vindrien, però finalment la meva mare em va dir que li va agradar moltíssim i em va afalagar molt.”

“La meva mare va dir que vaig presentar molt bé i que li va agradar molt, em va semblar una experiència divertida i entretinguda, va ser molt maco com va sortir tot.”

 

 

Migracions socials


Durant l’últim mes de classe, a cultura i religió, a causa de les migracions realitzades per la guerra entre Ucraïna i Rússia, hem treballat alguns dels diferents motius que existeixen sobre el fet de migrar. Posem per cas, la violència social, de manera voluntària, a causa del treball… 

Primer, vam començar fent grups en els quals havíem d’elegir un dels diversos motius, després havíem de desenvolupar la idea fent una recerca i un escrit. Vam aprendre coses com perquè ho feien, els percentatges, si hi ha casos presents al nostre entorn o com se senten en aquest procés. Va ser molt interessant escoltar tot el que els grups havien de dir.

Amb aquesta feina feta, l’Adrià va proposar fer un teatre social, sent el tema d’aquest la crisi global migratòria. Vam començar fent un guió, després havíem de practicar i, fins i tot pensar en com seria el resultat final.

Donant la nostra més sincera opinió i parlant en el nom de tota la classe, va ser una de les millors experiències que hem viscut al llarg del curs. Al principi, moltes persones estaven nervioses, però una vegada davant del públic, es van deixar anar. Va ser molt divertit viure la experiencia d’actuar davant de gent.

FOTOS
2022-05-27T11:57:44+00:00 BUTLLETÍ, PC SECUNDÀRIA|