BUTLLETÍ FEBRER 2023 INFANTIL

La lectoescriptura a I5!


La lectoescriptura és un procés llarg, lent i que requereix constància per tal que els nens i nenes aprenguin a escriure i llegir de manera simultània. Des d’I3 fem activitats i propostes que ens ajuden a ser conscients del so de cada lletra. Ara els nens i nenes d’I5 comencen a unir sons per tal de poder entendre que posa al carrer, a l’aula i allà on anem.

A partir del conte” El país de les lletres!” van coneixent personatges. La seva història ens fa entendre com es fa el seu cos, com sona i intentem trobar-les a les paraules. D’aquesta manera la identifiquem i l’escrivim.

No només això, gràcies al diferent material que tenim a l’aula ens ajuda a aprendre de manera significativa: el propi nom, els noms dels companys/es, objectes de l’hivern…

 

Sortida al Museu Miró, I3!


Els nens i nenes d’I3 hem gaudit molt de la sortida al Museu Miró. Hem viscut un primer contacte amb un museu i ens ha servit per introduir l’artista que treballarem durant tot el trimestre: Joan Miró.

A partir d’aquí coneixerem i reproduirem diferents obres de Miró, els colors, les formes i les pintures i escultures més rellevants de l’artista. Treballarem tot això partint de diferents propostes plàstiques, artístiques i manipulatives. 

Aviat us ensenyarem les obres que farem!

 

L’educació emocional a I4


Cada dia els infants d’I4 treballem les emocions de diferents maneres i moments del dia.

És molt important començar a treballar-les en aquesta etapa perquè cada persona se sent millor amb ella mateixa, amb el grup i ens ajuda a relacionar-nos amb els altres.

D’aquesta manera ens ajuda a gestionar millor la nostra part emocional i a resoldre els nostres conflictes.

Poden entendre millor què està passant i tenim més facilitat per identificar i posar nom a cada emoció que experimentem.

Les treballem mitjançant els jocs, la relaxació, les músiques, els contes, l’expressió artística, el moviment, les converses per intercanviar experiències, les festes tradicionals, els nostres aniversaris, la teatralització, quan juguem o fem Summem…

Aquest trimestre estem treballant el conte “El punt”. La Vasthi ens ha plantejat nous reptes per aprendre a demanar ajuda, a ser creatius, respectuosos envers la diferència i amb nosaltres mateixos, estimar-nos per tenir una alta autoestima, la confiança en un mateix i conèixer les nostres habilitats.

Si aconseguim benestar amb nosaltres mateixos, aconseguirem més motivació i tindrem més predisposició per aprendre i tenir curiositat pel que ens envolta.

 

FOTOS
2023-03-02T13:39:21+00:00 INFANTIL|