BUTLLETÍ FEBRER 2023 CS PRIMÀRIA

 

Matemàtiques per la vida: els jocs de taula

Quan treballem els diferents continguts a l’aula, no només ens centrem en escoltar explicacions i fer exercicis, sinó que també hi ha moments per posar en pràctica en àmbits més del dia a dia tot allò que aprenem. Una de les maneres amb les que ho fem i que ens agrada molt, és a través dels jocs de taula, jocs amb els que practiquem coses com les multiplicacions, la lògica espaial, la geometria, estimació… Amb tot això, ens ho passem bé aplicant de diferents maneres els continguts, i a més, podem veure una conexió més directe amb el que succeeix al nostre voltant de manera quotidiana.

Sortida a Vallvidrera

El passat 9 de febrer, la classe de l’aneguet lleig i del Mag d’Oz, vam fer una sortida a Vallvidrera. L’aventura ja va començar quan vam anar a buscar el ferrocarril, molts de nosaltres no l’havíem agafat mai i no sabíem com seria. Una vegada allà, vam poder gaudir d’un bon dia envoltats i envoltades de natura, fer una excursió i gaudir jugant i convivint en espais molt diferents dels que estem acostumats a l’escola. A més, vam aprofitar per aplicar allò que havíem estat aprenent amb l’IA sobre els microplàstics, i vam fer una bona recollida de plàstics i deixalles que vam anar trobant al llarg del camí; ja ho diuen: deixa el món una mica millor del que t’has trobat!

Rutines a l’aula. Com ens organitzem?

A l’escola, com a molts llocs, són importants les rutines i organitzar-nos entre nosaltres per tal que tot funcioni de la millor manera possible. Per aconseguir això, a classe tenim distribuïdes diferents tasques i càrrecs, com els delegats, subdelegats, ecocàrrecs, mediadors, encarregats de l’agenda… A més, tenim establertes una sèrie de rutines que ens permeten tant guanyar autonomia com fer que les classes i el funcionament sigui més àgil. Algunes d’aquestes rutines podrien ser les del bon dia, amb les que tots i totes ens anem incorporant al ritme de la classe en arribar pel matí o el seguiment que fem sobre si tenim l’agenda al dia per tal de no oblidar cap de les tasques assignades. Gràcies a tot això, de mica en mica anem desenvolupant la nostra autonomia i guanyem responsabilitat vers tot allò que ens afecta.

FOTOS
2023-03-01T13:57:51+00:00 CS Primària|