BUTLLETÍ FEBRER 2023 CM PRIMÀRIA

Educació Artística: Música!
Aquest mes a tercer hem realitzat diferents propostes. Inicialment, vam aprendre què és un pentagrama i com col·loquem les notes musicals. Una vegada ho vam aprendre vam crear un pentagrama amb tots els nens i nenes de la classe. Per fer les quatre línies del pentagrama, vam col·locar 5 línies formades per nens i nenes. Seguidament, vam triar diferents companys i companyes que representaven les notes musicals dins del pentagrama.
A més, hem presentat el teatre que treballarem a partir d’ara. L’obra de teatre que durem a terme serà Peter Pan i la treballarem a música, català, arts&craft i educació física. Estem molt il·lusionats i il·lusionades!!
Així mateix, a quart hem estat fent diferents treballs de racons. Els racons consisteixen en diferents propostes de jocs per repassar el contingut que hem treballat. Per exemple, els instruments de l’orquestra, l’escala musical o la clau de sol.
Un dels racons proposats és el joc del “dubble” amb conceptes claus que hem treballat anteriorment: instruments, figures musicals, artistes, etc. Cada nen i nena, ha d’identificar les imatges que apareixen i relacionar-lo amb les cartes. Ens agrada molt jugar aquest joc i ens va molt bé per repassar el que hem treballat.

Sortida al laberint
El dimecres 15 de febrer vam anar d’excursió al Laberint d’Horta. Vam arribar al parc i vam saber que és un dels parcs més importants de la nostra ciutat. La Neus ens va fer de guia turística inventant-se un personatge que explicava diferents informacions del parc i del laberint. La veritat és que vam riure moltíssim!
Per grups, vam fer el laberint. Ens vam perdre moltes vegades i vam riure molt. Al final, tots vam acabar sortint però no va ser gens fàcil!!
Quan vam acabar de fer el laberint vam baixar al parc de baix i vam fer picnic. Un cop vam dinar, vam aprofitar la tarda amb solet per fer activitats de lleure aprofitant connectar amb la natura.

Rutina de l’organització
A cicle mitjà comencem a donar molta importància de l’ús de l’agenda amb l’objectiu de treballar l’autonomia i les responsabilitats de cada nen i nena. Què hi escrivim? L’agenda ens serveix per fer-nos recordatòris de tasques pendents o de dies festius! Un exemple clar seria anotar algún material que hem de portar per realitzar algun projecte de classe, alguna fitxa que no ens ha donat temps acabar o bé, preparar activitats com podria ser una exposició oral.
A la pissarra tenim l’agenda de classe. La idea és tenir aquesta pissarra a vista de tothom perquè si hi ha un dia que un nen o nena no ha vingut a l’escola pugui posar-se al dia ràpidament i de manera autònoma perquè només preguntarà als companys i companyes o bé, a la professora si té algun dubte.
Aquesta rutina és molt important ja que ens fa més autònoms i autònomes així com ens prepara per quan siguem una mica més grans perquè ja comencem a treballar l’organització i la responsabilitat en dur a terme les tasques principals.
que ja ens hem adaptat a la tornada a l’escola, hem començat les especialitats a l’aula: música, psicomotricitat, llengua anglesa i educació emocional.