BUTLLETÍ FEBRER 2022 PRIMER CICLE SECUNDÀRIA

Setmana de la Nena i la Dona a la Ciència


 

A Català, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han fet cartells sobre algunes de les dones que han marcat història a l’àmbit de la ciència i la tecnologia. Ells mateixos ens expliquen què han descobert mentre ho feien:

“Hem fet aquest cartell per entendre que entre les dones i els homes no hi ha diferència, sinó que tots són iguals. També hem fet aquest cartell per transmetre el missatge que volem un món amb tota la igualtat possible.”

“Jo vaig escollir la Sófia Kovalévskaia perquè és una dona que va aconseguir els seus objectius: obtenir un doctorat en matemàtiques i ser la primera a formar part del consell editorial d’una revista científica. Em va agradar molt la seva biografia perquè la Sofia va ser capaç de tot.”

 

Anem a esquiar!


Vam pujar tots a l’autocar a les 07:00h del matí. La majoria estàvem molt cansats, tenint en compte que ens havíem despertat molt d’hora. Després d’una hora vam arribar a una benzinera on vam esmorzar i estirar una miqueta les cames. Quan vam arribar a la Masella, quina sorpresa ens vam endur… ESTAVA NEVANT!!! Vam escriure als nostres pares i, aprofitant que hi havia neu, vam fer una guerra de boles de neu. 

Un primer repte molt gran va ser posar-nos les botes. Després d’aconseguir-ho, ens van dividir en 3 equips. Un cop fets els grups… A ESQUIAR I DIVERTIR-SE!!! Al principi a tots ens va costar molt, però més tard ja ens vam començar a deixar anar i fins i tot alguns vam anar per pistes vermelles! 

Quan vam arribar a l’alberg, estàvem tots esgotats, però no hi ha res que una dutxa d’aigua calenta no solucioni. Les vistes des de les finestres eren impressionants, i el menjar estava deliciós. Un cop estàvem tots dutxats i sopats, ens vam preparar per anar a la discoteca. Hi havia gent d’altres escoles, un futbolí, una barra, un escenari… Així que amb tot plegat l’experiència va ser molt divertida. 

L’últim dia, després d’esmorzar, vam recollir totes les nostres coses, vam pujar a l’autocar i vam anar a les pistes per última vegada. Després d’un dia llarg i de MOLTA diversió, vam fer tots junts una darrera guerra de boles de neu (i més d’un va pujar neu a l’autocar per culpa de la guerra). Quan vam arribar a Barcelona, estàvem tots esgotats però tots vam estar d’acord en el fet que va ser una experiència genial, plena de caigudes, riures, neu, diversió…

Els Mossos d’Esquadra ens parlen de les xarxes socials


El 24 de febrer els Mossos d’Esquadra van venir de visita a 2n d’ESO per parlar-nos sobre l’ús de les xarxes socials. Tots estem avesats a fer servir les xarxes, però l’ús que en fem no és sempre el correcte. És per això que vam pensar que una visita dels Mossos ens faria obrir els ulls a tots. I així va ser! Tot allò que ens van explicar els agents ens ha servit per fer una reflexió personal i adonar-nos que darrere d’una pantalla també podem fer mal sense voler-ho. A continuació recollim algunes de les nostres idees i opinions al respecte: 

“He après que quan ja tens 14 anys, ja et tracten gairebé com a un adult i les teves accions, tant a la vida real com a les xarxes, tenen conseqüències penals, i això pot fer que se t’obri un expedient i que per tant et resulti més difícil trobar una feina en el futur.”

“Em quedo amb la idea que també a les xarxes socials s’ha de tenir empatia perquè potser els teus actes perjudiquen a una persona psicològicament i sincerament és molt egoista condemnar a qualsevol company a estar malament durant una etapa de la seva vida, o fins i tot marcar-lo de per vida.”

FOTOS
2022-03-04T11:59:42+00:00 BUTLLETÍ, PC SECUNDÀRIA|