BUTLLETÍ DESEMBRE 2021 CS PRIMÀRIA

 

Elaborem el llenguatge


El primer trimestre ens ha servit per començar a adaptar-nos a una nova etapa. Durant aquest període, els diferents continguts ens han anat guiant en la importància d’anar millorant en els processos de les llengües, especialment en els de lectura, escriptura, de comprensió i d’expressió.

Pas a pas anem polint les presentacions de feines i treballs, a la vegada que anem fent nostre, cada cop més, la importància d’equivocar-nos i d’aprendre dels nostres errors com una de les millors maneres d’avançar cap a la construcció de la nostra educació. Tant a català, com a castellà o anglès hem anat treballant d’una manera alineada, partint d’estructures gramaticals senzilles fins a l’elaboració de paràgrafs més extensos i coherents. D’acord amb la profunditat que ens permet cada matèria.

 

Connectem


Durant aquest primer trimestre els grups de Cicle Superior hem gaudit d’entorns oberts i naturals. Hem compartit dinàmiques de convivència i cohesió al parc Central i de la Guineueta. També hem descobert nous entorns molt recomanables per fruir, tant amb els companys de classe, com en família, al Turó de la Peira i al Santuari de la Salut. Han sigut sortides on ens ha acompanyat el bon temps i millor actitud de convivència i llibertat per expressar-se de la manera més natural possible. 

Cal destacar la participació de 6è en el recapte d’aliments anual d’entre les diferents classes i que ells mateixos van portar al Banc d’aliments de Nou Barris. Aquesta és sense dubtes una de les sortides més importants per tots nosaltres.

Aprèn i conviu


Treballar cooperativament implica anar enfrontant-nos a diferents reptes i conflictes pràcticament cada dia. De mica en mica anem normalitzant els reptes com a objectius a assolir i els conflictes com a una diversitat d’opinions i situacions en les quals hem d’aprendre a gestionar per tal d’arribar a acords.

A vegades ens ha sortit bé, d’altres hem necessitat l’ajuda dels mestres, però gairebé sempre els hem superat. Algun cop ha sortit com esperàvem, tanmateix de vegades no, i així també anem aprenent que les coses poden sortir com esperem o no.

Conviure amb l’èxit i la frustració és important per gestionar les nostres habilitats i emocions i en aquest sentit aquest primer trimestre ens estem acompanyant els uns als altres.

FOTOS
2022-01-14T12:26:22+00:00 BUTLLETÍ, CS Primària|