BUTLLETÍ DESEMBRE 2021 CM PRIMÀRIA

 

Les multiplicacions a matemàtiques


Quan utilitzem les multiplicacions? Són útils per al nostre dia a dia? Si ens pregunteu als alumnes de cicle mitjà us respondrem tots que sí sense cap dubte!

A tercer de primària hem introduït la multiplicació a partir de veure i entendre en quines situacions ens ajuda a fer operacions més ràpidament. A quart de primària, estem fent memòria amb les taules de multiplicar i hem començat a fer-les servir amb dos multiplicadors. 

Per fer-ho, ho treballem a les rutines de bon dia, a partir de problemes i operacions i també amb racons lúdics i manipulatius a l’àrea de matemàtiques.

 

Som el que mengem


Què hem de menjar per estar saludables? Tot allò que mengem afecta al medi ambient del nostre planeta i també sobre el nostre cos. Per això, hem investigat els nutrients que ens aporta cada aliment i quines pautes aplicar per seguir una dieta Mediterrània i equilibrada.

Per adquirir tot aquest coneixement, hem fet una videotrucada amb la nutricionista del FC Barcelona Sílvia Tremoleda, hem buscat informació amb els ordinadors, hem portat envasos dels productes que consumim i els hem analitzat amb l’aplicació YUKA.

Per consolidar tots aquests nous aprenentatges, hem anat al mercat a descobrir els aliments de temporada i com fer una compra responsable amb aliments de proximitat. Així, hem analitzat què mengem al llarg d’una setmana i hem creat una proposta de menú saludable, amb productes de proximitat i de temporada.

La cohesió del grup


La satisfacció personal i la motivació pel treball i l’esforç està relacionada directament amb la cohesió i la capacitat per cooperar del grup. Per aquest motiu, al llarg del mes de desembre hem realitzat diferents dinàmiques des de l’àrea de tutoria i les hores d’itinerari d’aprenentatge que ens ajuden a millorar el sentiment de pertinença de grup.

A 3r de primària, hem fet diferents jocs al pati com “El pantà humà” en el qual, agafats tots de les mans, havíem de transportar pilotes d’escuma sense deixar-nos anar de les mans i sense que cap pilota surti de la gran rotllana humana que hem construït. També hem creat un gran mural amb els “Mots encreuats” on hem entrellaçat les lletres dels noms de tots els nens i nenes de la classe

FOTOS
2022-01-14T12:23:30+00:00 BUTLLETÍ, CM Primària|