BUTLLETI ABRIL 2022 CICLE SUPERIOR

 

Agamògrafo


A l’àmbit d’Arts and Crafts hem descobert què són els agamògrafs. Voleu descobrir què són?
Els agamògrafs són peces d’art cinètic que semblen que es moguin a mesura que les imatges es veuen des de diferents angles. Porten aquest nom, ja que l’inventor d’aquesta tècnica és l’israelià Yaakov Agam.

Un cop hem descobert l’origen d’aquest art, hem començat a crear al nostre agamògraf. Hem fet dos dibuixos i els hem pintat amb aquarel·les, cada un amb colors complementaris per tal de ressaltar més l’efecte visual. Un cop acabats els dibuixos, hem fet 8 línies paral·leles a cada un dels dibuixos i els hem retallat. Finalment, els hem anat enganxant en un altre full de manera alterna i els hem exposat al passadís.

Recicla Cultura


Durant aquest itinerari hem treballat el concepte d’immigració i de vida digna. A partir d’un parell d’històries reals, ens vam posar a la pell de dues persones immigrants, que havien arribat a Catalunya des d’Àfrica. A mesura que vam anar coneixent com va ser el seu difícil recorregut fins aquí, vam fer un joc de rol perquè, per grups, pensessin les possibles raons que poden portar a una persona a haver d’abandonar el seu país d’origen. Aquesta reflexió ens va portar a treballar el concepte de què és tenir una vida digna, i vam realitzar uns murals on explicàvem quines coses eren essencials per a nosaltres.

Una de les reflexions a les quals vam arribar, va ser la de la importància de parlar la llengua del país d’origen per tal de poder-nos integrar a la societat. A partir d’aquí, vam organitzar una campanya, juntament amb el Servei Solidari, una entitat d’Escola Pia, per tal de poder recaptar diners i destinar-los a cursos d’alfabetització per a persones nouvingudes. Després de la visita a la fundació, els alumnes de 5è vam fer una paradeta per Sant Jordi, els dies 21 i 22 d’abril, on vam vendre llibres de segona mà i roses creades per nosaltres.

Taller dia internacional del gitano i bicicletes a la guàrdia urbana


Durant aquest mes, hem fet dos tallers amb Cicle Superior, un amb la Guàrdia Urbana i un altre, per celebrar el dia del Gitano. Amb la Guàrdia Urbana, vam aprendre sobre educació viària. Vam aprofitar un matí per anar fins al Castell de Montjuïc on hi ha un circuit d’educació viària per a infants. Vam poder practicar i escoltar els diferents consells de les guàrdies que ens van atendre. 

Per un altre costat, vam celebrar el dia del Gitano. Aquest taller el vam iniciar amb una petita explicació sobre el poble gitano, reflexionant sobre la importància de treballar la tolerància i la igualtat entre cultures. Finalment, vam fer una dinàmica de cohesió a partir de diferents jocs musicals on havíem d’endevinar el títol i l’autor de les cançons que anàvem cantant.

FOTOS
2022-05-04T16:53:32+00:00 CS Primària|