BUTLLETÍ ABRIL 2022 _PC SECUNDÀRIA

 

Conflictes bèl·lics d’arreu del món


El darrer 18 de març vam començar posant-nos en els grups escollits per l’Adrià. L’activitat tractava sobre cercar informació dels conflictes bèl·lics actius al món actual.

Més tard els grups ja reunits, es van distribuir per cercar informació sobre els conflictes actuals.

Hi havia 6 conflictes: La guerra Iemenita, la guerra entre Rússia i Ucraïna, la guerra Afganesa, la guerra Siriana, la guerra d’Israel i per última la guerra de Turquia.
La tasca que devien fer els grups no era gaire difícil així que en dues sessions ja ho tenien acabat  el treball.
Per finalitzar vam imprimir les presentacions en format de revista.

Xerrades solidàries


Quan els nois i noies de 1r  vam arribar a classe a la tarda el dia 20 d’abril, ens vam trobar a 3 persones i que la classe estava  dividida en taules de 4-5 persones amb un foli enorme a sobre.

Aquestes 3 persones, que venien del “Pla comunitari de barris”, ens van explicar que havíem de tapar-nos els ulls amb uns mocadors i pintar el foli amb els materials que hi havia sobre la taula mentre ens deixàvem portar per la música. Després d’una estona embrutant el foli (i alguns la taula) ens van dir que a continuació ens trauríem els mocadors i pintaríem amb els ulls oberts i de la manera que ens agradés. Després de fer aquesta activitat, en grups vam netejar-ho tot i vam eixugar els folis fent aire amb uns plats. Finalment, vam marcar la part que més ens agradava, la vam retallar, i la vam enganxar a un foli com si es tractés d’una instantània.

Al final de l’activitat ens vam posar tots junts per a fer-nos una foto i tenir el record d’una tarda ben original.

A 2n vam rebre la visita de dos voluntaris de Càritas que ens van parlar de l’aventura d’envellir. Vam reflexionar junts sobre els problemes a què s’enfronten les persones quan es fan grans, i ens vam adonar de com n’és d’important fer-los costat. Aquells que tenim la sort de tenir avis i àvies a prop vam sortir de la xerrada amb moltes ganes de fer-los una abraçada!

Anem a la platja!


“A mi, la sortida a la platja em va agradar moltíssim. Fins i tot, crec que va ser la millor sortida que hem fet fins ara. Va ser molt divertit, els meus amics i jo vam riure molt.”

“A mi em va agradar més del que pensava. M’ho vaig passar molt bé agafant petxines i menjant un gelat del McDonald’s.”

“A mi la sortida em va agradar molt, ja que vam compartir moments i va ser un dia diferent per desconnectar de tot, m’agradaria tornar-ho a repetir.”

“Em va agradar molt, perquè també vam poder jugar amb alguns cursos, va ser molt divertida.”

FOTOS
2022-05-09T17:08:45+00:00 BUTLLETÍ, PC SECUNDÀRIA|