BUTLLETÍ DESEMBRE 2022 CS PRIMÀRIA

ITINERARI D’APRENENTATGE: I JO, COM PUC AJUDAR?

Durant aquest primer trimestre, l’alumat de sisè de primària han treballat amb consciència l’itinerari d’aprenentatge “I jo, com puc ajudar?”. Han descobert algunes de les desigualtats que afecten l’ésser humà en el món i que arriba fins als nostres voltants, com ara, no poder tenir accés a una dieta sana i equilibrada per diferents raons, però la raó principal és la manca de recursos econòmics. 

Durant el temps que ha durat l’itinerari han pogut informar-se sobre les diferents raons que produeixen aquesta desigualtat, a quines persones pot afectar i per què i quina manera tenim de poder contribuir personalment en el nostre entorn. Finalment, per tancar l’Itinerari vam fer una sortida al banc d’aliments DISA, al carrer de la Selva del districte de Nou Barris, on vam poder entregar els més de 200 kg d’aliments recollits a l’escola. Moltes gràcies a totes les persones que van col·laborar!

FROM THE ROMANS TO THE MIDDLE AGES & BARCELONA CITY OF DRAGONS

Una de les sortides que hem fet aquest primer trimestre a Cicle Superior ha sigut en anglès. Tant a cinquè com a sisè ens han acompanyat monitors nadius per tal de descobrir diferents racons de la ciutat de Barcelona desvelant-nos alguns dels seus secrets més antics, com ara, la influència de l’època romana i l’edat mitjana. 

Els dos grups van gaudir d’allò més descobrint dracs, gàrgoles, columnes romanes, muralles i fortificacions en un preciós entramat de carrers medievals del barri del Born. També van poder jugar a alguns dels jocs de l’època i fins i tot comprovar de primera mà com segueix de viva la influència d’aquelles societats que van aixecar els primers carrers d’aquesta ciutat. 

 

CELEBRACIÓ DE L’ADVENT

Una de les activitats que més crida l’atenció per la seva bona influència és la celebració de l’advent i posterior arribada de Nadal. Un any més els padrins, padrines, fillols i filloles han intercanviat els respectius calendaris d’advent que han elaborat a cada classe i que van intercanviar en una de les trobades. Són moments molt especials per les classes dels padrins i les padrines, però sobretot pels més petits i petites que veuen en els grans com un altre nen o nena els cuida, els acompanya, els ensenya i gaudeix fent-ho.

Cada dia anem obrint una finestra nova, i amb ella, un missatge, repte o pregunta que ens connecta els uns amb els altres. Descobrim cançons i paraules que ens connecten amb aquests dies tan especials fins que arribi Nadal. 

 

FOTOS
2023-01-30T19:43:17+00:00 CS Primària, Primària|