Els passats 10 i 17 de març, els alumnes de 4t d'ESO van assistir a dues conferències sobre l'empreneduria en valors. Conferències que formen part del programa 
Projecte de Vida Professional de l'entital Barcelona Activa. Aquest programa serà el fil conductor del seu Treball de Síntesis d'enguany.

La conferència del dia 10 va ser a càrrec del fundador de l'ONG Sonrisas de Bombay, el Jaume Sanllorente, qui es va relatar la seva experiència des del seu primer viatge fortuït a l'Índia, quan va veure i viure la situació crítica de molts nen d'aquella ciutat que queien en xarxes d'explotació infantil i, lluny de girar l'esquena, aquesta situació va ser un revulsiu que el va fer canviar radiacalmrnt de vida, venent-se totes les seves possessions i deixant enrerra la seva pròspera carrera de periodista econòmic, per anar a viure a Bombay i crear l'ONG que actualment és una de les capdevanteres en la lluita contra la desilgualtat al subcontinent asiàtic.

El dia 17, l'entrenador de la primera secció de futbol sala del Barça, el Marc Carmona, ens va relatar la seva experiència des que va arribar a l'entitat per a entrenar un equip semi-amateur de futbol sala, fins a l'actualitat, aconseguint professionalitzar els seus jugadors, arribar a la divisió d'honor i guanyar nombrosos trofeus. En tot moment va incidir en la importància dels valors de l'esport (companyerisme, sacrifici, altruïsme...) que han de ser extrapolables a la vida acadèmica i professional per a garantir el èxit també en aquests dos àmbits.

Ambdúes conferències van ser una gran oportunitat per conéixer persones molt riques en valors i per a reflexionar sobre les nostres capacitats i, a partir d'elles, els valors que hem de desenvolupar per a viure la nostra vida de la millor manera possible.