Sense títol


ESO: Xerrades de la Guàrdia Urbana

21 de gen. 2019, 7:51 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 21 de gen. 2019, 7:51 ]

Benvolgudes famílies,

Avui, en Xavi, un  agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha vingut a la nostra escola per a fer una xerrada a cada curs de l'ESO. Els temes van ser: a primer, una xerrada sobre el bullying; a segon es va tractar el tema de l'odi i la discriminació; a tercer la xerrada va ser sobre xarxes socials i, finalment, a quart es va fer un taller sobre violència de gènere.
Han estat unes xerrades molt profitoses, que esperem serveixin per enriquir la formació personal dels nostres alumnes

Cicle Mitjà: Sortida al teatre. El gat amb botes

21 de gen. 2019, 0:20 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 21 de gen. 2019, 0:25 ]

Els alumnes de Cicle Mitjà hem anat a veure el gat amb botes al teatre Lluïsos d'Horta. Una història d'allò més divertida amb la que no hem pogut parar de riure. També hem parlat amb els actors per fer-li's aquelles preguntes que més ens inquietaven sobre la seva professió, sobre l'obra, els efectes especials en escena, etc. Finalment, hem acabat el matí al Parc Central de Nou Barris. 

Si voleu veure com ens ho hem passat, cliqueu a la imatge per veure més fotografies!

https://photos.app.goo.gl/GoHeLJrjHPL2wSVJ9

Infantil (P3): Han arribat els cargols!

20 de gen. 2019, 10:51 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 20 de gen. 2019, 10:51 ]

Els nens i nenes de la classe de P3 hem començat el projecte dels cargols! El divendres passat van arribar a la classe molt cargols que haurem de cuidar molt. Haurem d’aprendre què mengen, quins elements necessiten per poder viure... Tenim moltes ganes d’aprendre moltes coses dels cargols!

 

Si voleu veure com vam construir el seu terrari feu clic a la següent imatge! 


https://photos.app.goo.gl/bNPKFeH6KCRpbiiK9
 

Infantil: Han vingut els reis!!! Ens han deixat joguines a l’escola i a casa!!

20 de gen. 2019, 10:49 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 20 de gen. 2019, 10:49 ]

Els cargols, els elefants i els taurons vam començar el trimestre molt emocionats! El primer dia vam veure que els reis ens havien deixat joguines a l’escola. Vam anar tots junts a la classe de psicomotricitat per veure què era! Ens van regalar dues nines, joguines pel sorral, un cotxet i una garatge pels cotxes! 


Després de veure aquest regals que ens van fer vam pensar entre tots que seria bona idea que cadascú portés una joguina de casa per poder-la compartir amb els companys. Ens ho vam passar súper bé! Hi havia joguines de tot tipus: nines, cotxes, trens, peluix...

 

Si voleu veure com ens ho vam passar feu clic a la següent imatge!


https://photos.app.goo.gl/tm4wGutcGxp8CG7x8
 

L’Assemblea de les Institucions Educatives de l’Escola Pia aposta per consolidar el SUMMEM a totes les etapes educatives

18 de gen. 2019, 0:59 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 18 de gen. 2019, 1:00 ]  • En el plenari celebrat a Vilanova i la Geltrú, alumnes, educadors i famílies han valorat la feina feta i han escollit les polítiques a complir el proper quadrienni


  • La directora general de Centres Concertats de la Generalitat ha afirmat que “aquesta és una forma envejable de democràcia. Tothom hi participa”


Avui, 17 de gener, prop de 200 representants de les 20 escoles de l’Escola Pia de Catalunya van celebrar la VIII Assemblea de les Institucions Educatives. En aquesta jornada, que s’emmarca en un procés participatiu i obert a tota la comunitat educativa, s’ha validat la feina realitzada els darrers quatre anys, i s’han escollit les polítiques que guiaran la institució el proper quadrienni. La directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras; la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, Glòria Garcia; i el secretari general de la FECC, Enric Puig, han participat en aquest plenari.


Polítiques aprovades

Durant la jornada d’avui, s’han compartit els documents i informes de la tasca feta durant aquests darrers anys, treballats des del passat octubre en les diferents escoles, i s’han escollit les polítiques que es duran a terme els propers quatre anys. Els representants de la comunitat educativa de l’Escola Pia han votat vàries polítiques i han aprovat dues com a prioritàries per al proper quadrienni. La primera aprovada és “consolidar la implementació del SUMMEM, com a projecte d’innovació pedagògica a nivell institucional en totes les etapes educatives.” SUMMEM és el projecte d’innovació educativa que la institució va posar en marxa el passat 2012. La segona, “Transformar la Cultura Avaluativa, a fi que aquesta esdevingui formativa, competencial i global, és a dir, que impliqui tots els agents de la comunitat educativa.”

Durant la jornada, els dos representants de les famílies han presentat la política que, durant aquests darrers mesos, han treballat en el marc de les AMPA i que portaran endavant aquest quadrienni 2019-2023: “Desplegar el projecte compartit en les Institucions Educatives, prioritzant la formació de les famílies i el sentiment de pertinença a la comunitat de l’Escola Pia de Catalunya”.  

L’Alumnat també ha fet bona feina. Dues representants han presentat la seva política, escollida entre els companys i companyes de les diferents escoles: “Enfortir la implicació de l’alumnat en la vida de l’escola i en tota la xarxa de l’Escola Pia de Catalunya”.

Completa la sèrie de polítiques aprovades la que fa referència a “Integrar l’educació no formal (acollida, menjador i activitats extraescolars) dins del projecte educatiu de l’escola per a millorar l’atenció integral de l’alumnat.”

Plenari de l’Assemblea

El Plenari de l’Assemblea ha començat amb la benvinguda per part de la directora de l’Escola Pia de Vilanova, Meritxell Ruiz, i les intervencions de diverses autoritats presents. L’Eduard Pini, Pare Provincial, ha afirmat que “estem aquí per decidir què farem i què no els propers anys. Aquesta Assemblea no vol anar darrera dels “històrics”, dels més forts o dels que tenen més tècnica. El que volem és sumar la força de tots i totes per tenir un projecte que ens engresqui!”. En la seva intervenció, prèvia a la feina, ha demanat “fer un esforç d’atenció perquè ens hi va el futur dels nostres alumnes” i ha recordat que “no volem que la gent estimi l’Escola Pia perquè es gran, sinó perquè és seva! Som-hi!”.

El P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, ha assegurat en el seu parlament que “vivim en un món que sofreix i viu canvis i transformacions amb una rapidesa que genera una nova manera de viure i fins i tot de ser.” Davant d’aquests reptes, l’escola “ha de tenir un discurs propi, que tots els alumnes se sentin acollits amb estima, valorats per allò que són i atesos segons la seva situació personal”.  Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova ha comentat que “les línies mestres que dissenyeu avui entronquen en una doble línia: la participació de tots els estaments de la vostra comunitat i de coherència.”

El torn d’intervencions d’autoritats ha finalitzat amb la de la directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras, qui ha assegurat als presents que “el que és important no és la feina d’avui. Avui culmina la tasca.  Una feina d’equip, de moltes persones, que s’uneixen” i ens ha animat a fer la nostra tasca amb el cap ben alt, recordant que cal posar els alumnes en el centre.

Acte seguit, el secretari general Antoni Burgaya ha repassat la feina feta aquests quatre anys i ha afirmat que “les assemblees són per mirar el futur i per somiar. Què ens agradaria? Estem en una societat en la que tenim molta diagnosi però ens mullem poc. Què ens cal? Decidir. Decidir i fer-ho. Ser agosarats.”  Posteriorment, durant la resta de la jornada, s’ha procedit a presentar, debatre i votar totes les polítiques presentades per l’alumnat, les famílies i la institució (esmentades abans).Segon de Primària: El projecte dels PLAYMOBILS

10 de gen. 2019, 4:58 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 10 de gen. 2019, 5:07 ]

Durant el primer trimestre les nenes i nens de segon de primària han fet un projecte sobre els Playmòbils. A través del treball cooperatiu han conegut infinitat de curiositats sobre aquestes joguines tan conegudes i ara en són experts. Per acabar el projecte han creat i gravat un conte per equips de treball. Si voleu veure els contes i com han gaudit durant aquest projecte feu clic sobre la imatge.

https://photos.app.goo.gl/FijWTcKW4aGA9fsb8


Infantil (P3): El protagonista de la setmana

8 de gen. 2019, 4:58 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 8 de gen. 2019, 4:58 ]

Els protagonistes d'aquest primer trimestre han estat: l'Oriol, la Irina, la Carla Fernández, la Carla Caballero, la Joanna i la Yasmina.
Ens han explicat què els agrada fer en el seu temps, han presentat a la seva família i els amics...
També ens han explicat contes, han presentat la seva mascota i han fet un arbre de la tardor.

Si voleu veure què bé ens ho hem passat feu clic a la següent imatge!

https://photos.app.goo.gl/xVFMM41PL1tYyedo9

Pessebre vivent i cantada de nadales

7 de gen. 2019, 11:51 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 7 de gen. 2019, 11:51 ]

L’últim dia de trimestre vam fer el pessebre vivent i gràcies a l’ajuda de tots els alumnes de l’escola el vam poder realitzar. Cada curs va preparar una part del decorat, els actors eren els alumnes de 1r de primària i amb l’ajuda dels alumnes de  secundària, els pares, mares, avis i àvies van poder gaudir del recorregut. També, gràcies als alumnes de PFI vam poder gaudir de les músiques que ens van acompanyar al llarg de tot el recorregut.


Si voleu veure’n el resultat feu clic a la següent imatge! 


https://photos.app.goo.gl/XAqYtHSqutcdH6ys9Bon Nadal!

24 de des. 2018, 12:16 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 24 de des. 2018, 12:16 ]

Totes i tots els que formem part de l'Escola Pia Luz Casanova desitgem que passeu unes bones festes i una bona entrada al nou any 2019, un any ben especial ja que estem de celebració!! Celebrem un any més i en fem 10 d'Escola Pia i 64 de presència a Nou Barris! 

PFI: Dinàmica de l’amic invisible

24 de des. 2018, 12:11 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 24 de des. 2018, 12:12 ]

Les i els alumnes de PFI vam fer l’amic invisible a la classe compartint una bona estona. Ens ha servit per conèixer-nos una mica i més i pensar en l’altre persona, això ha fet que encara estiguem més units. Aquesta és una dinàmica més de les que anem fent durant el curs i que ens serveixen per anar fent cohesió de grup.

Si voleu veure la bona estona que vam passar conjuntament feu clic a la següent imatge!


https://photos.app.goo.gl/MLuTRLxKdRcN3Uec9

1-10 of 1170