Sense títol


Infantil (P3): Estem aprenent molt!

16 de nov. 2017, 12:17 publicada per Web Infantil   [ actualitzat el 16 de nov. 2017, 12:18 ]

Els cargols estem treballant moltíssim!

 

Els nens i nenes de P3 estem aprenent moltes coses aquest primer trimestre: fem molts racons de mates i motricitat fina i també moltes activitats ben diferents per aprendre molt bé el número 1.

Si voleu veure què treballadors que som i que bé que ho passem cliqueu al següent enllaç.

https://photos.app.goo.gl/EXA4XhXG127ctO1v2

Trobada inicial Projecte Rossinyol - 14 de novembre

16 de nov. 2017, 4:59 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 16 de nov. 2017, 5:00 ]


El passat dimarts 14 de novembre ens varem trobar a la Biblioteca Zona Nord de Torre Baró per celebrar la festa inicial del Projecte Rossinyol.

En aquesta primera trobada, varem coincidir amb nois i noies de l'Institut Galilelo Galilei i Mestre Morera. 

Després d'escoltar els parlaments de personalitats de la Fundació Servei Solidari, l'Ajuntament i Generalitat, varem fer un puzzle entre tots que ens va portar a conèixer els nostres mentors que ens acompanyaran duran tot l'any. 

La trobada no va poder acabar de millor manera. Varem acabar amb un berenar que ens va permetre parlar amb tothom.

Aquesta setmana ja comencen a trobar-se les parelles per iniciar el Projecte Rossinyol.
 

4t d'ESO:Taller per administrar els teus diners

15 de nov. 2017, 11:40 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 15 de nov. 2017, 11:40 ]

En l'actual marc econòmic-financer cal oferir coneixements financers a diversos col·lectius i a diferents nivells, però molt especialment a escoles i adolescents. Per aquest motiu va sorgir al 2012 el projecte EFEC, que té per objectiu oferir a les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya la possibilitat d'impartir educació financera bàsica als alumnes de 4t d'ESO (últim curs d'Educació Secundària Obligatòria).


Per tal de començar el tema dels diners, hem tingut la visita d'un empresari que de forma voluntària ens ha vingut a fer un taller de com administrar els nostres diners.

Ens ha servit per fer una primera visió general i ara treballarem a fons la necessitat d'aprendre a administrar els meus diners. Aprendrem com confeccionar un pressupost per poder fer front a despeses imprevistes.


DECOREM EL PATI CALASSANÇ DE L'ESCOLA!

15 de nov. 2017, 5:09 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 15 de nov. 2017, 5:10 ]

https://photos.app.goo.gl/unOr3fomm93RTvP22
Des del Mou-te hem estat pensant com decorar el pati de l'escola perquè sigui un pati bonic. Finalment,  hem decidit fer un arbre on les fulles siguin les nostres mans plenes de color i de vida. 

També, hem pintat les parets de l'altra banda del pati amb l'ajuda de les famílies.

Us agrada? Aquí us deixem unes primeres fotografies perquè encara no l'hem acabat!

Cicle inicial: Mas Banyeres

13 de nov. 2017, 5:14 publicada per Web Primària

Els alumnes de cicle inicial hem visitat a Centelles la granja de Mas Banyeres. En arribar hem pogut veure i tocar alguns animals ovípars i mamífers. D’aquesta manera, hem pogut conèixer característiques i curiositats d’aquests animals  alhora que hem fet algunes de les tasques principals que fan els grangers. Si voleu veure les fotografies de la sortida cliqueu a la imatge.


https://photos.app.goo.gl/IzO1yl4OrVxwEMrC3

Presentació de dos nous projectes!

13 de nov. 2017, 2:03 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 13 de nov. 2017, 2:04 ]


SOSTENIBILITAT

L’escola ha creat una comissió de sostenibilitat formada per alumnes de cicle superior, ESO i professors i mestres representants de les diferents etapes educatives de l’escola. Aquesta comissió té com a finalitat el vetllar per la sostenibilitat del centre ( la reducció de residus, el reciclatge i la reutilització de material) i augmentar el procés reflexiu vers la cura i conservació del nostre entorn.

LINK

 

PERIODISME

La classe de 4t està realitzant un projecte de periodisme. Setmanalment escriuen una notícia on expliquen què ha passat a l’escola durant la setmana i la reparteixen a les classes d’educació infantil i primària. D’aquesta manera es du a terme un treball significatiu de l’expressió escrita. Una periodista en actiu farà un retorn de la tasca realitzada i algunes propostes de millora.

LINK


PIA & GO

13 de nov. 2017, 1:14 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 13 de nov. 2017, 1:14 ]
Taller de cuina dels alumnes de menjador

10 de nov. 2017, 11:44 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 10 de nov. 2017, 11:45 ]


Benvolgudes famílies,

Dijous passat, els alumnes d'ESO del menjador de la nostra escola van començar un taller de cuina que faran tots els dijous. A part d'aprendre, gaudeixen d'allò més fent de xefs! Recordeu, els dijous, taller de cuina, us hi esperem!

ESO: Sortida a Montserrat

6 de nov. 2017, 2:35 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 6 de nov. 2017, 2:35 ]

https://sites.google.com/a/escolapia.cat/luzcasanova/cartellera/_draft_post-250/IMG-20171106-WA0006.jpg
Benvolgudes famílies,

Dimarts passat, dia 31 d'octubre, els alumnes d'ESO de la nostra escola van fer una sortida a Montserrat. L'autocar els va deixar a Collbató i, durant gairebé tres hores, van fer la pujada al Monestir. Un cop allà, van poder gaudir de temps lliure per visitar l'entorn i les diferents dependències, en especial l'abadia.
Va ser una jornada diferent, potser una mica dura físicament, però molt enriquidora per l'esperit de superació i per poder aconseguir les fites proposades.

Us deixem un petit recull d'imatges, només heu de clicar sobre la imatge.

Escoles + Sostenibles

6 de nov. 2017, 0:19 publicada per Web Eso   [ actualitzat el 6 de nov. 2017, 0:19 ]

https://photos.app.goo.gl/tNMD8Zm6o8AySwRz1

Actuacions, trucs, experiències dels centres i d’altres sorpreses en un acte que dona la benvinguda al programa d’Escoles+Sostenibles a 17 centres nous i a 31 que renoven el seu projecte triennal.
 

Aquest dimarts 24 d’octubre es va celebrar, un any més, l’acte de signatura d’Escoles + Sostenibles al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest representa un marc històric i símbol de la ciutat que va aplegar 170 persones en  representació dels 352 centres que enguany formen part del programa.

La cinquena tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, la Janet Sanz, va obrir l’acte en el que estaven convidats 17 centres que s’incorporen aquest curs al programa i els 31 centres que renoven el seu compromís, presentant el seu segon, tercer o quart projecte de tres cursos. La Janet Sanz va destacar la importància i el paper clau que tenen els centres vers la sostenibilitat: “Què feu quan us estimeu una cosa? En teniu cura. Doncs hem de fer el mateix amb la ciutat i amb el planeta. Aquestes petites coses que decidiu amb el professorat: fer un hort, canviar el pati, apagar el llum quan  marxeu de l’escola... Totes aquestes decisions arriben molt lluny.”

A continuació, la dinamitzadora de l’acte va donar la benvinguda a tots els centres educatius i els va introduir al que seria el fil conductor de l’acte: el món del circ. Així, es va poder descobrir la relació entre aquesta art escènica i el treball que fan els centres en el seu dia a dia: fer possible l’impossible, tenir cura de l’entorn, construir un espai on tothom hi té cabuda...

“El vostre dia a dia, professorat i alumnat, la comunitat educativa mestres i alumnes, és circ. És esforç. És perseverança. És equilibri. És visualitzar els somnis, els desitjos. Allò que sembla impossible i trobar la manera de fer-ho realitat. Al circ, tot és possible. I avui, aquí, farem circ!”

I va ser així com, de forma encoratjadora, es va presentar la companyia “Circ amb Gràcia” que va començar l’espectacle fent participar el públic de valent. Entre rialles, els assistents composaven música i es convertien en una orquestra ben divertida. Fent ús dels malabars, els artistes de circ “El negro i el flaco” van donar pas als parlaments de diferents agents de la comunitat educativa d’alguns dels centres convidats. En primer lloc, Víctor Escarré, representant el professorat de l’Institut Bosc de Montjuïc, va fer una interessant reflexió de la seva trajectòria i experiència al programa Escoles + Sostenibles, i com d’important és el treball en xarxa, el fet de compartir els projectes i d’establir sinèrgies entre els centres. Posteriorment, l’alumnat de l’Escola Alexandre Galí va explicar la seva vivència amb el “Projecte Natura”, que consisteix en la transformació d’una esplanada de ciment en un espai ple de verd i de vida i que actualment gaudeix tot l’alumnat, des de P5 fins a 6è. Seguint amb la transformació dels patis, Mariona Sala de l’AMPA de l’Escola Ítaca va narrar el seu procés participatiu en el qual s’hi han implicat les famílies, l’alumnat, el professorat i tota la comunitat educativa. Sala acabava la seva intervenció parafrasejant a Miquel Martí i Pol “Tot està per fer, i tot és possible”. Per acabar amb els parlaments, Àgata Beneito Fernández, representant els serveis de monitoratge del Col·legi Jesuïtes Casp, va transmetre la importància de l'aprenentatge dels infants durant el moment del menjador, la rellevància del personal no docent en el desenvolupament dels projectes educatius dels centres i els lligams amb la sostenibilitat.

L’espectacle circense va continuar amb l’ajuda de 4 assistents, que van realitzar un exercici que escenificava perfectament la importància de la confiança, la cooperació i el treball en equip per a poder tirar endavant els projectes amb solidesa. Aquest exercici va donar peu a l’esperat moment del reconeixement als centres. Primerament, els centres que renoven un projecte triennal van anar pujant per rebre el seu diploma. Tot seguit, els centres nous que enguany se sumen a formar part del programa van rebre una olivera per donar-los molta energia per iniciar aquest viatge.

Per acabar l’acte, “Circ amb Gràcia” va oferir un espectacle final ben bonic amb música i unes acrobàcies amb cèrcol, que, davant la majestuositat del Saló de Cent, va deixar  tothom bocabadat.

1-10 of 950